Borrning i kvarteret Hälsan

1 april, 2014

Ett kvarter från hektiska Sveavägen pågår borrningen för fullt. Under mars har Nordisk VVS installerat en bergvärmeanläggning i kvarteret Hälsan tillsammans med Climapac AB.

Fastigheten byggdes i slutet av 1800-talet och ligger i korsningen Tegnérgatan/Döbelnsgatan. Sedan cirka ett år tillbaka pågår en omfattande ombyggnation och renovering som ska förvandla fastigheten till en toppmodern kontorsbyggnad. Fastigheten rymmer framförallt lokaler för kontor och butiksverksamhet, men även fem bostadslägenheter.

Nordisk VVS utför VS-installationerna i projektet där bland annat byte av stammar samt nya våtgrupper och toaletter ingår. Vi har även fått uppdraget att komplettera den nuvarande fjärrvärmeanläggningen med en bergvärmepump. Jobbet omfattar både projektering och installation.

aktuellt_borrning_undersidebild

Bergvärme är en förnyelsebar energikälla där lagrad solenergi tas ut från marken. I kvarteret Hälsan kommer både värme och kyla att tas ut.

Climapac AB levererar och konstruerar den nya värme- och kylanläggningen.

Mats Arvidsson på Climapac AB berättar om lösningen:

– Tillsammans med Nordisk VVS har vi tagit fram en effektiv energilösning som omfattar installation av en bergvärmepump med frikyla och reversibel kyla. Det är både en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning med tanke på de framtida energibesparingarna för fastighetsägaren.

Kort om kvarteret Hälsan

Adress: Tegnérgatan 8, Stockholm
Fastigheten: 478 kvm bostäder, 633 kvm butiksyta, 1799 kvm kontorsyta
Typ av projekt: Ombyggnation och renovering
Beställare: HESTIA Fastighetsförvaltning
Totalentreprenad: JMW Bygg
VS-underentreprenör: Nordisk VVS

 

Till alla nyheter