Aktuellt

 • Visste du att de flesta vattenskador sker inom 5 år?

  Går det att bygga bort vattenskador? Ja och nej. En vattenskada kan uppstå av flera anledningar. De flesta beror på läckande rör och rörkopplingar. Det kan även vara den mänskliga faktorn som är anledningen, att telefonen ringer och montören glömmer slutföra det han höll på med. Men en vattenskada behöver inte alltid uppstå av att någon ha... läs mer »
 • Vilka ska bygga de 250 000 nya bostäderna?

  Det ambitiösa målet är självklart välkommet i ett Sverige där bostadsbristen är enorm, framförallt i Stockholmsområdet. Detta tilltag förväntas dessutom generera tusentals nya jobb –  frågan är bara för vilka jobben skapas när det råder brist på arbetskraft i byggbranschen. Kompetenskraven höjs utan att skapa mer kompetens Senast förra... läs mer »
 • Stress på bygget – ett kostsamt folkhälsoproblem

  Det är olyckligt när projektens genomförande sviktar till följd av förhastade beslut. Men det största problemet är i slutändan underleverantörens och beställarens välmående som påverkas av den uppenbara stressen i branschen. Den onda cirkeln i byggbranschen Problemen börjar oftast i upphandlingen där beställare och underleverantörer målar... läs mer »
 • Tydligare anbud för ett lyckat projekt

  Allt oftare uppstår missförstånd mellan byggfirmor och underleverantörer när det kommer till att skriva offerter och vara tydlig med sitt anbud – vad som ingår, vad som inte ingår och hur viktig information ramlar mellan stolarna. Vi på Nordisk VVS vill uppmärksamma ett allt vanligare problem, med flera tydliga lösningar. Vid byggföretaget... läs mer »
 • En skön sommar önskar alla vi på Nordisk VVS

  Sommaren är äntligen här och många av er byter ut hammaren och spiken mot hängmattan eller kanske ett och annat renoveringsprojekt i sommarstugan. Vi på Nordisk VVS varvar arbete med semester. Bland annat är vi i full gång med VVS-installationer vid två ombyggnationer vid Huddinge sjukhus. Behöver du hjälp av oss i sommar är du som vanligt varm... läs mer »